Nyhed
Copenhagen Sparkling Tea er en ny serie af sparkling tea, udviklet med gourmet i højsædet. Vi har selv virkeligt svært ved at vælge imellem dem, og har derfor lavet vores COPENHAGEN SPARKLING TEA smagskasse, så du også har mulighed for at få det bedste fra alle verdener, leveret direkte til døren.
Alle varianterne er økologiske, helt uden alkohol og du får selvfølgelig hele sortimentet
Advarsel: Sidste enheder på lager!
På lager: 2023-02-13
Type: | Alkoholfri Mousserende Vin |
Antal flasker: | 3 |
Størrelse: | 75 cl |
Alkoholindhold: | 0,0% |
Anbefalet drikketemperatur: | 5-8 grader |
COPENHAGEN SPARKLING TEA er en ny serie af sparkling tea, udviklet med gourmet i højsædet. Vi har selv virkeligt svært ved at vælge imellem dem, og har derfor lavet vores COPENHAGEN SPARKLING TEA smagskasse, så du også har mulighed for at få det bedste fra alle verdener, leveret direkte til døren.
Alle varianterne er økologiske, helt uden alkohol og panten er selvfølgeligt inkluderet i prisen.
BLÅ COPENHAGEN SPARKLING TEA er brygget på 9 forskellige teer, økologisk druemost og citronsaft. Kombinationen af både kraftig sort te, delikat hvid te og krydret chai giver tea'en sin helt karakteristiske smag og serveres på de mest eksklusive restauranter i landet.
BLÅ sparkling tea er god til aperitif, forretter, lette hovedretter og de fleste desserter. Nyd den ved 5 grader i et champagneglas.
LYSEGRØN COPENHAGEN SPARKLING TEA er udviklet til champagneelskere med et mere klassisk og frisk udtryk. De komplekse aromaer af citrus, grøn te, mineralitet og æbler og smagsnoter af citrus, citrongræs, Sencha og orangeskal giver en flot og karismatisk sparkling tea.
LYSEGRØN sparkling tea er perfekt som aperitif, men parres flot med østers, kaviar, fisk og skaldyr.
LYSERØD COPENHAGEN SPARKLING TEA er brygget på Silver Needle hvid te og to sorter Oolong. Smagen er afrundet med First Flush Darjeeling og hibiscus der giver større kompleksitet i smagen.
LYSERØD er den tørreste sparkling tea til dato. Brygget med ekstra meget te, og passer perfekt til skaldyr, fisk, charcuteri og tapas. Brug den til at give kompleksitet og kontrast, hvor du ellers ville bruge en tør hvidvin. Er du vild med østers, har du her fundet den perfekte alkoholfri følgesvend.
Historien bag
Da den prisvindende danske sommelier Jacob Kocemba i 2011 gik ned i sin kælder for at eksperimentere med te, stod han på skuldrene af stolte 1000-årige te-traditioner, som kun få andre drikkevarekategorier kan mønstre. Ikke desto mindre var ambitionen allerede dengang at tænke te i en helt ny, unik retning, og Jacob gik i gang med at udvikle nye metoder til at trække smagene ud af teen ved forskellige temperaturer. Den første Sparkling Tea blev serveret på den københavnske Michelin-restaurant Hermann (NIMB), og i dag kan Copenhagen Sparkling Tea fås på flere Michelin-restauranter i Danmark og Sverige.
I Copenhagen Sparkling Tea Company kombineres mange forskellige typer af eksklusive teer - lige fra de fine hvide teer til de kraftige sorte teer og skaber på den måde helt nye smagsnuancer i teens verden. Med andre ord sammensættes teer på samme måde, som man sammensætter druetyper i en Cuvée til fx Champagner. Resultatet er udgaverne Blå, Rød og Grøn, der kombinerer teens fantastiske egenskaber og dybe smagsnuancer med den perlende og friske smagsoplevelse fra Champagne. Alt er naturligvis økologisk.
Copenhagen Sparkling Tea Company ønsker at tilbyde dyb smag, stor fylde og høj smagskompleksitet – uden det skal være bundet op på en høj alkoholprocent.
Metoden
Når den rette Cuvée af teer er sammensat adderes en begrænset mængde hvidvin (i RØD og GRØN) eller druemost (i BLÅ), lidt friskpresset citronsaft samt en mindre mængde sukker. BLÅ er dog kun sødet af druemosten. Hvidvinen og druemosten samler de forskellige teers smagsnuancer i et vinøst udtryk og giver derfor Sparkling Tea de samme anvendelsesmuligheder som fx Champagne.
Citronsaften tilsættes for at balancere sødmen. Herefter gennemgår indholdet en sirligt udviklet og hemmelig forædlingsproces, inden den tappes på champagneflasker med mere end 5 bars tryk. Metoden er blevet forfinet gennem hundredvis af forsøg og smagskombinationer, og de vidt forskellige vandtemperaturer og langvarige trækketider giver fantastiske nuancer og dybde i smagen.